Χατζηπανώρια Γεωργία

eviasmile

DENTAL CLINIC

Γενική οδοντιατρική

Περιοδοντική θεραπεία

Η περιοδοντίτιδα είναι η φλεγμονή των ιστών γύρω από τα δόντια (ούλα και οστό). Το πρώτο στάδιο της περιοδοντικής νόσου είναι η ουλίτιδα, που εκδηλώνεται με ερυθρότητα, οίδημα και αιμορραγία των ούλων.


Η ασθένεια συχνά υποτιμάται και αν δεν αντιμετωπιστεί, θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της περιοδοντίτιδας. Τα συμπτώματα της περιοδοντικής νόσου είναι οι υφιζήσεις (τα ούλα κατεβαίνουν αποκαλύπτοντας τις ρίζες των δοντιών), κακοσμία, ευαισθησία στο κρύο και στο ζεστό, αλλαγή στη θέση των δοντιών και στο πιο προχωρημένο στάδιο κινητικότητα ή/και απώλεια των δοντιών. 


Οι ασθένειες αυτές είναι βακτηριακές λοιμώξεις που επηρεάζουν τους ιστούς στήριξης των δοντιών: οστό, περιρίζιο και ούλα. Η περιοδοντίτιδα όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, προκαλεί σταδιακή καταστροφή της σύνδεσης μεταξύ της ρίζας του δοντιού και του φατνιακού οστού, προκαλώντας οστική απορρόφηση. Σε προχωρημένα στάδια η νόσος καταλήγει σε δόντια που κουνιούνται, γιατί δεν στηρίζονται καλά πια μέσα στο κόκκαλο και τελικά πέφτουν. 


Η περιοδοντική θεραπεία διακρίνεται σε μη-χειρουργική και σε χειρουργική.

Η μη-χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει την αποτρύγωση και ριζική απόξεση, δηλαδή την προσεκτική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας από την επιφάνεια του δοντιού και της ρίζας. Η διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος και η συχνή επανεξέταση είναι πολύ σημαντική για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου.


Η χειρουργική θεραπεία ακολουθεί τη μη-χειρουργική όταν αυτή δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση της περιοδοντικής νόσου και των αποτελεσμάτων της.

  • Χειρουργική αποκάλυψη της κλινικής μήλης του δοντιού : εφαρμόζεται για την μεταβολή ενός "ουλικού" χαμόγελου και την αύξηση του μήκους του δοντιού, αλλά και για την προετοιμασία των ιστών που περιβάλλουν το δόντι για την προσθετική αποκατάσταση αλλά και για αισθητικούς λόγους.
  • Έγκλειστοι και ημιέγκλειστοι φρονιμίτες
  • Έγκλειστοι κυνόδοντες
  • Έγκλειστα και υπεράριθμα δόντια
  • Υπολείμματα ριζών
  • Περιακρορριζικές κύστες
  • Βιοψίες

Χειρουργική Στόματος

Ενδοδοντική θεραπεία

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) στοχεύει στην απομάκρυνση της όποιας λοίμωξης και μικροβίων από το μολυσμένο δόντι.


Πρόκειται για μια εξειδικευμένη και αυξημένης τεχνικής δυσκολίας διεργασία που πραγματοποιείται εντός του οδοντιατρείου μας. Μπορεί να είναι θεραπευτική ενέργεια, σε περιπτώσεις τραυματισμού του δοντιού που έχει οδηγήσει σε πολφίτιδα (φλεγμονή) ή σε αποκάλυψη του πολφού και περαιτέρω μόλυνσή του. 


Επίσης είναι η λύση εκλογής σε περιπτώσεις ευρείας καταστροφής της μύλης του δοντιού από εκτεταμένη τερηδόνα η οποία έχει προσβάλει τον πολφό του. Η θεραπεία πραγματοποιείται είτε σε μία συνεδρία, όταν δεν έχει μολυνθεί ο πολφός, είτε σε διαδοχικές, έως ότου επιτευχθεί ασηψία.


Συνίσταται στην αφαίρεση του πολφού (νεύρου) και στην αντικατάστασή του με κατάλληλο εμφρακτικό υλικό.

Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Δευτέρα - Παρασκευή


“κλικ” εδώ για να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα επικοινωνίας.